Valorant Şifre Değiştirme: Riot Hesabı Şifresi Nasıl Değiştirilir, Unutulan Şifre Nasıl Sıfırlanır?
gamercity ·
Şifreni biliyorsan: adım adım
- Tarayıcıdan account.riotgames.com adresine gir ve kullanıcı adınla giriş yap.
- E-postana doğrulama kodu gelirse kodu yaz.
- Hesap sayfasında Riot Hesabı Girişi kutusunu bul.
- Önce şimdiki şifreni, sonra yeni şifreni iki kez yaz.
- Değişiklikleri Kaydet düğmesine bas.
İşlem ücretsiz ve bekleme süresi yok; yeni şifre hemen geçerli olur. Oyun açıksa kapatıp yeni şifreyle yeniden giriş yapman gerekir.
Şifreni unuttuysan
- Giriş ekranında Giriş yapamıyor musun? bağlantısına tıkla ve şifre sıfırlamayı seç.
- Kullanıcı adını yaz. Riot, hesaba bağlı e-posta adresine sıfırlama bağlantısı gönderir.
- Bağlantıyı aç, yeni şifreni belirle.
Kullanıcı adını da hatırlamıyorsan aynı ekrandan "kullanıcı adımı unuttum" seçeneğiyle e-postana gönderebilirsin. E-posta adresine de erişemiyorsan tek yol Riot Destek'e hesap kurtarma talebi açmak.
Sık karıştırılan iki şey
- Kullanıcı adı giriş yaparken yazdığın addır, kimse görmez. Riot ID ise oyunda görünen adın (örnek: Oyuncu#TR1). Şifre değiştirmek ikisini de etkilemez.
- Şifreyi oyunun içinden değiştiremezsin; işlem yalnız hesap sitesinden yapılır.
Hesabın çalındığından şüpheleniyorsan
- Şifreyi hemen değiştir ve başka hiçbir sitede kullanmadığın bir şifre seç.
- Hesap sitesinden iki adımlı doğrulamayı aç.
- Hesaba bağlı e-postanın şifresini de değiştir; e-postayı ele geçiren kişi Riot şifreni yeniden sıfırlayabilir.
- "Ücretsiz VP" ya da "skin hediyesi" vaat eden sitelere Riot bilgilerini yazma. Riot senden şifreni hiçbir zaman istemez.
Resmî kaynak: Riot Games Destek – Riot hesabını yönetme
Takıldığın bir adım olursa aşağıya yaz, yardımcı olalım.